Open Source Bedrijfs-software
Open Source Software biedt al jaren een degelijk alternatief voor de traditionele gesloten software-pakketten. Er zijn dan ook steeds meer ICT-dienstverleners die deze alternatieve software aanbieden en ondersteunen. OpenSourceGids.nl brengt het aanbod van hoogwaardige zakelijke Open Source Software en professionele Leveranciers overzichtelijk bij elkaar.
Recent nieuws

Headlines


Recent Headlines
Open source is basis voor beveiligingsstrategie Computable Open Source nieuws
Om een it-infrastructuur en de informatie-activa van een bedrijf te beschermen, wordt daar veelal een muur omheen gebouwd. Hetzelfde zie je bij traditionele gesloten software: houd je de code geheim, dan kan niemand zwakheden ontdekken. De realiteit is echter anders. Hackers laten zich niet tegenhouden door een firewall of de gebruikersovereenkomst van software. Open source biedt een veel transparanter model voor een goede beveiligingsstrategie.
`Dieselgate helpt open source' Computable Open Source nieuws
Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiƫren. Vandaag over 'dieselgate', de dieselfraude van onder andere Volkswagen, wat open source versterkt.
De pijnloze toekomst van applicatieontwikkeling Computable Open Source nieuws
De RAD Race heeft een lange traditie: dit jaar is de zeventiende editie en de eerste vond plaats in 1997. In het begin domineerden de case tools maar al snel volgenden 4GL's, later kwamen daar de nieuwere talen met frameworks bij, compacte talen als Ruby en programma's die al dan niet op basis van modellen code genereerde of bestaande code configureerden. De winnaar van dit jaar, Nout, heeft dan ook als motto: programmeer niet, parametriseer (`ne programmez pas, parametrisez').
Vincent van Gogh vergadert papierloos Computable Open Source nieuws
De medewerkers van zorginstelling Vincent van Gogh kunnen papierloos vergaderen. OpenSesame ICT en MSI hebben samen een standaardkoppeling ontwikkeld tussen OpenIMS-dms en iBabs, de marktleider in papierloos vergaderen.
Investeerder steekt 4 miljoen dollar in GitLab Computable Open Source nieuws
De Amerikaanse investeerder Khosla Ventures steekt 4 miljoen dollar in open source-ontwikkelplatform GitLab. De van oorsprong Utrechtse start-up zet het kapitaal in om de groei van het platform te versnellen. Daarnaast wordt er geld gestoken in de marketing- en verkoopactiviteiten.
Open source: de risico's van gratis Computable Open Source nieuws
Open source software is gemeengoed geworden en lijkt geen angst meer aan te jagen bij gebruikers. Is dat terecht? In het algemeen geldt dat de software door leveranciers wordt geleverd zonder licentiekosten in rekening te brengen en is het gebruik van deze software gratis. Een belangrijke vraag die zich dan voordoet is: hoe zit het met businessmodel van deze gratis softwareleveranciers? Is gratis ook echt gratis en welke risico's kleven hieraan?
IBM koopt 'Nederlandse' start-up Strongloop Computable Open Source nieuws
IBM neemt Strongloop over, een start-up die applicatieontwikkelingssoftware bouwt voor de zakelijke markt gebaseerd op de open source javascript programmeertaal Node.js. Het is niet bekend wat IBM voor de Amerikaanse start-up van de Nederlandse oprichters Bert Belder en Ben Noordhuis heeft betaald.
Intel steekt miljoenen in big data en OpenStack Computable Open Source nieuws
Intel heeft via zijn investeringsvehikel Intel Capital fors geld gestoken in de Amerikaanse bedrijven BlueData en Mirantis. BlueData levert infrastructuursoftware waarop big data-platforms, zoals Hadoop en Spark, kunnen draaien. Intel steekt samen met een aantal andere participanten twintig miljoen dollar in de verdere ontwikkeling van de software en samenwerking met BlueData. Daarnaast leidt Intel Capital een consortium dat maar liefst honderd miljoen dollar stopt in de uitbouw van het Openstack cloudsoftware-portfolio van Mirantis.
`Linux op de desktop blijft een droom' Computable Open Source nieuws
Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiƫren. Vandaag over het uitblijven van het Jaar van Linux op de desktop.
Intel stimuleert cloudgebruik Computable Open Source nieuws
Intel kondigt het Intel Cloud for All initiatief aan. Hiermee wil Intel de adoptie van de cloud stimuleren, door het gemakkelijker te maken om publieke, private en hybride cloudoplossingen uit te rollen. Dit gebeurt via een reeks investeringen en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van cloudsoftware. Een eerste stap is gezet met het, samen met Rackspace opgezette, Openstack Innovation Center.
Diversen

OpenSourceGids.nl is een initiatief van SOFTECHMATRIX B.V.